De kussenman

een beklijvende thriller

"Er was eens..." zal nooit meer hetzelfde klinken...

In een onbepaalde totalitaire staat wordt de amateur-schrijver Katurian door twee rechercheurs van de staatsveiligheid ondervraagd. Op de tafel staat enkel een doos met de kortverhalen van Katurian. De reden van zijn arrestatie ontgaat hem volkomen. 
Hoewel Katurian aanvankelijk rustig en bedachtzaam blijft, ontspoort de teneur van het verhoor en bevindt de schrijver zich Kafka-land voorbij. 

"De Kussenman" is een gebalde vuist die raak slaat. Het is een ongewoon intelligent en indringend stuk, opgebouwd als een thriller, met een al even merkwaardige ontknoping als de kortverhalen van Katurian zelf. Verhalen die u onmogelijk koud zullen laten. Denk spanning, denk verwondering, denk meeslepend, denk misleidend en toch ontroerend en komisch! 

Dit theaterstuk is een detective-thriller over de absurditeit van literatuur, die je meteen bij de keel grijpt. Dat een griezelverhaal en een sprookje zo door elkaar kunnen lopen, is ongelofelijk. Geen wonder dat "De Kussenman" enkele jaren geleden al de Laurence Olivier-award kreeg voor "Best New Play".

Het is een stuk dat bijblijft, hoe monsterachtig ook.

Regie
Paul Jansen , Raf Jansen
Auteur
Martin McDonagh
Acteurs

Raf Jansen als Katurian
Frans Van Kerckhoven als Tupolski
Guido Henderickx als Ariel
Vincent Kolen als Michal
Conny Wouters als Pleegmoeder
Bart Huygens als Pleegvader
Elize Dierckx als Kind
Lowieze Lenaerts als Kind

Voorstellingen