De Jossen

Tom Lanoye schreef "De Jossen" oorspronkelijk voor Olympique Dramatique. De Jossen zijn aandoenlijke wezens, die verdacht veel lijken op 'echte' mensen, met 'echte' menselijke problemen en mensenplezier. De Jossen zoeken een weg en een plaats in de complexe wereld en vinden - net als wij - in deze chaos andere Jossen op hun pad. Samen hebben ze een wereld gecreëerd waarin vriendschap centraal staat: hun Josdom.

De Jossen zijn trots op hun Josdom. Ze wijden er liederen aan. Standbeelden. Triomfbogen. Parades. En niemand kan het bestaan zo eren met een rondedans als de Jossen.

Tot op een mooie dag. Jos, één van de Jossen, wil ontsnappen. Gedaan, hij stopt ermee. Genoeg. Basta. Hij wil het aftrappen. Met deze mededeling kerft hij een diepe snee in het hart van iedere Jos en geeft hen nog eens een slag in hun gelaat. Is dat vriendschap? Hun Josdom davert op zijn grondvesten, maar ze vechten. Jossen laten zich niet zomaar doen. Ze vechten voor elkaar, want dat is het enige wat hen op de been houdt. Hun vriendschap. Hun Josdom. Wordt het de val of de revival der samenhorigheid?


Productie van onze jongeren van theateratelier "de MicrooB".

Regie
Jonas Leemans
Auteur
Tom Lanoye
Acteurs

Elize Dierckx als Jos
Stijn Van den Brande als Jos
Toke Van Gompel als Jos
Marie Stessens als Jos
Sarah Kenis als Jos
Elien Melotte als Jos
Sofie Goelen als Jos
Lowieze Lenaerts als Jos
Matthias Dillen als Jos
Lizzy De Scheemaecker als Jos
Tine Moons als Jos
Lindsay Leten als Jos
Tom Van Gompel als Jos
Inke Van Olmen als Jos
Nele Demunter als Jos

Voorstellingen